mandag den 13. december 2010

En dejlig torsdag aften!

I torsdags havde min mor inviteret mig og min bror til et gourmetarrangement i Superbest i Stenløse - 9 retter med vine til for 150 kroner. Det er jo til at tage at føle på! Men jeg regnede så heller ikke med at det ville være noget særligt og at det ville være sådan nogle smagsprøveglas vin. Men næ nej - det var et helt fantastisk arrangement med lækre vine (store glas!), super råvarer og skønne retter og overraskelser. Og så var det tilmed hyggeligt. Jeg er stadig dybt imponeret over det, og her kommer billederne fra arrangementet....

Vi er ankommet til Superbest og har fået dagens første ret med ned til bordet - tapas, bestående af forskellig pølse, primadonnaost og oliven. Dertil en tør sherry som hed Tio Pepe, hvilket jeg synes er sjovt, fordi jeg har haft en Tio Pepe (Onkel Pepe), som desværre ikke lever længere. Jeg har ikke drukket meget sherry i mit liv og har egentlig ikke brudt mig om det. Jeg synes, det smager af altervin og minder mig om konfirmationstidens tvungne nadver, adr, men Tio Pepe var et hit! Det viser sig, at jeg indtil nu nok kun har drukket sød sherry, og generelt, når det kommer til al slags vin, så er jeg til den tørre side.

Lidt tapasanretning, det er jo altid godt.


Aftenens vært, som vistnok var indkøber for Superbest, bød velkommen og fortalte om arrangementet. Han vendte tilbage ved hver ret og præsenterede den, hvorefter butikkens vinindkøber fortalte om vinen.


Ret nummer 2.
Lakseroulade med asparges, fennikelsalat med bacon og friskbagt flute med hjemmelavet hvidløgssmør. Dertil drak vi en californisk Chardonnay, Beringer Napa Valley 2007 Chardonnay.
Uhm, rigtig lækker lakseroulade og særligt var jeg vild med fenikkelsalaten med bacon til.


Ret nummer 3.
Dampet torsk på bund af jordskokker, kartoffelbåde og frisk timian med vinblanch sauce. Hertil endnu en chardonnay, Pouilly-fuisse 2007 petit chapelle.
Lækker fisk, som faktisk godt kunne gå til nytår, hvis man er til nytårstorsk.


En lille mellemret: Limesorbet med gin og mynteblade.
Den var jeg helt pjattet med! Dejlig og frisk, dog lidt stærk af gin til sidst, men det gør nu ikke mig noget ;o)


Ret nummer 5.
Friskskåret cappacio af kalveinderlår med olivenolie, pinjekerner og gran padano.
Hertil En Barolo Barone Stabilini.
Nok min favorit. Både hvad mad og vin angår. Jeg har aldrig fået god cappacio, men det her nærmest smeltede på tungen og havde en smuk lys farve (ses ikke på billedet). Min bror sagde, at det var så godt, fordi det var skåret af kødkvæg, som er yngre end traditionel okse. Vinen var kraftig som jeg kan lide det. Farven var lidt sjov, hen i det brunlige.


Ret 6:
Andebryst a la Orange med appelsin og rødløgssalat, dertil tranebærkompot og aspargeskartoffel. Her drak vi en Vecqueyras Arabesque til.
Også rigtig lækkert, men jeg kunne nu personligt godt have tænkt mig, at anden var lidt mere rosa. Tranebærkompotten var en perfekt blanding af surt og sødt, og man kunne overveje at lave det til jul i stedet for (eller som supplement til) den traditionelle rådkål. Vinen smagte også dejligt, men den skilte sig ikke specielt ud for mig, selvom den ligger nummer 85 på på Wine Spectors årlige top 100 over vin.


Stemningsbillede! Alle hygger sig og nyder den gode mad og vin. Det var lidt sjovt, at sidde og spise omgivet af hylder og reoler med alle mulige færdigvarer, haha.


Så skænkes der vin til ret 7 - Sponsa Veronese. Vinmanden forklarede at det er er vin lavet som Amarone, men af nogle andre druer: en blanding af Corvina, Rondinella og Cabernet Sauvignon. Jeg syntes i hvert fald at den var lækker!!


Ret nummer 7:
Dansk Oksemørbrad m. kartoffeltoppe, bønnesalat og årstidens svampesauce.
Her var kødet perfekt stegt!!! Så lækkert.


Ret 8:
Frisk henkogt pære med rochefortcreme. Hertil Chateau Landion 2005 Sauternes.
En meget speciel dessert som var lidt for meget for de fleste. Dog ikke mig, der jo elsker al slags ost, også den stærke af slagsen. Pæren (jeg har glemt hvilken slags det var) var superlækker med godt bid i, og dessertvinen (jeg er ellers slet ikke til så søde ting!) passede godt til den stærke ost, så det blev en perfekt kombination. Dog kunne jeg ikke spise den hele, da det var en ret speciel ret.


Niende ret var Laurent Perrier Champagne med overflødighedshorn med lækker kransekage og konfekt, som smeltede på tungen.

Herefter var aftenens overraskelse en "lounge" med kaffe, baileys, whiskey, cigaretter og cigarer. Det glemte jeg så at tage billede af, øv. Men det var vildt lækkert og fornemt, synes jeg. jeg er stadig målløs over det fine arrangement til så billig penge.


Udenfor, for enden af den røde løber, ventede en smuk Rolls Royce - desværre ikke på os ;o)
Jeg skulle tilbage til amager og mor og min bror skulle til Ølstykke.

2 kommentarer:

  1. Hold da op det var meget mad! Det ser SÅ lækkert ud. Og ja, sådan en Tio Pepe er slet ikke dårlig. Altid godt med en fino til forretten. Må vi gøre noget mere.....jeg er jo sherryfan.

    SvarSlet
  2. ja, det er du jo! ja, vi må til at gøre os meget mere i Tio Pepe.

    SvarSlet

Blog-arkiv