mandag den 10. maj 2010

Nye tiltag i spareplanen.

I dag har jeg:

1) Afmeldt fastnet. Dermed sparer jeg det dyre abonnement.

2) Taget initiativ til nyt mobilabonnement. P.t. har jeg Telmore, hvor jeg selv sætter penge ind. Jeg bruger 150 - 200 kr om måneder for fri sms - plus at tale (69 øre/minut) - men ofte får jeg ikke sat penge ind over trækker over, hvilket giver mig en bøde på 50 kroner. Det er jo dumt. Ved at skifte til Telenors small-abonnement får jeg fri sms + 2 timers fri tale for 149 kr. Jeg er regner stærkt med at det dækker mit behov, da jeg ikke er den stor telefontaler, men foretrækker sms. Derved opnår jeg en besparelse på op til 50 kr pr. måned + plus strafgebyret, som jeg ofte får.

3) Jeg har været en tur i Louis Nielsen og bestilt tid. P.t. betaler jeg 318 i Synoptik for mine linser. Jeg bruger 14-dageslinser, da det indtil nu ikke har været muligt for mig at få 1-dagslinser. HVIS det er muligt for mig at få 1-dagslinser, så vil de dyreste komme til at koste mig 298 kr/måneden, hvilket giver en månedlig besparelse på en tyver (240 kr/år). Hvis jeg må holde mig til månedslinser (de har ikke 14-dages), så vil de dyreste koste mig 228 kroner = besparelse på 90 kr/måned, eller 1080 om året!

4) Jeg tager en pause fra psykolog. Jeg kan godt lide at komme hos hende, men jeg føler mig ikke specielt crazy for tiden. Jeg synes, jeg er glad og får udrettet gode ting i øjeblikket. Og så er det jo dumt at kaste 905 kr efter en times god snak.

5) Jeg har meldt mig i Det Faglige Hus. 99 kroner for fagforening + heltids ulykkesforsikring. Til sammenligning, så har jeg de seneste mange år betalt 380 kroner om måneden for fagforening.

6) Jeg har fået et tilbud på forsikringer fra Alka og afventer opringning fra Lærerstandens Brandforsikring. Jeg er i stand til at få forsikringer gennem sidstnævnte, har jeg undersøgt. Hos Alka kan jeg få en årlig præmie på 1854 kroner (svarende til 155 kr/mdr.) med en selvrisiko på 1000 kroner.

Jamen altså, huhej hvor det går!!! Jeg føler mig næsten som en person med styr på tingene ;o)

13 kommentarer:

 1. Jeg har i mange år haft linser + briller i Synoptik - men faktisk aldrig været en tilfreds kunde. Jeg har den sidste uge haft Louis Nielsen 1 dags linser til kr 179,00 (mener jeg) på prøve, og det er gået fint, så dem skifter jeg til så snart optikeren har tjekket at de sidder som de skal på mit øje.
  I Synoptik betalte jeg 299,00 pr mdr.!

  SvarSlet
 2. Ja, det er vildt! Godt du skifter så! Jeg er lidt problematisk fordi jeg har en dum bygningsfejl, men nu må vi se. Glæder mig i hvert fald til at få set på det!

  SvarSlet
 3. Jeg overvejer at få linser igen. Det er dumt at træne og svede meget, når man har briller på.. Men jeg gider ikke have abonnement, hvor linserne hober sig op, da jeg ikke bruger dem hver dag. Så jeg overvejer linser hos 3 Optik, hvor de koster 198 kr (ved dog ikke lige for hvor mange linser) uden binding.

  SvarSlet
 4. Hos Louis Nielsen kan du få linser på deltid til en billigere pris... De næstbedste til 128/mdr.

  SvarSlet
 5. Tak for tippet! Jeg ser på det. Jeg tror dog stadig at linser til hver anden dag er for meget.

  SvarSlet
 6. men mon deltid er til hver anden dag?

  SvarSlet
 7. Nu skriver du fagforening.. håber da næsten du mener a-kasse da den er meget vigtigere end ff :)

  SvarSlet
 8. Jeg ER da medlem i en a-kasse i forvejen, hæhæ. Jeg er jo af og til arbejdsløs. Men den er der ingen grund til at skifte, da der ikke er så stor forskel på priserne.

  SvarSlet
 9. Nåå det var godt :D troede lige.. kunne da heller ik forstå at en fornuftig pige som dig ik var i en a-kasse :) men dit projekt lyder altså så spændende og glæder mig meget til at følge det :)

  SvarSlet
 10. Tak! Jeg er selv meget spændt på hvordan det kommer til at forløbe! ca. 20 dage to go! Du kan da hoppe med på vognen ;o)

  SvarSlet
 11. Haha det tror jeg ik lige jeg er personen til at gennemføre :P men ellers tak for tilbuddet ;D vi har allerede lige været igennem vores budget osv. i forbindelse med huskøb(ik fordi vi har købt hus) så der blev afmeldt nogen ting og den slags. Så vi har skåret ned hvor vi kan.. og jeg er mere end type der observere end selv hopper ud i det :P ik mindst fordi jeg ved det ville holde mindre end en dag :D

  SvarSlet
 12. Hi hi, ja nu m vi også se hvorlænge jeg kan overleve!!

  SvarSlet
 13. Ja, deltidsabonemmentet er linser til hver anden dag.

  SvarSlet

Blog-arkiv