Opskriften jeg brugte, var denne her.
Her er lidt billeder fra processen. Det var egentlig ikke svært - kun chokoladeovertrækningen var lidt tricky.
Så pisker man pasteuriserede æggehvider let... Tilsætter en sukkerlage af en masse sukker og en smule vand, og pisker igen til det er så stift som muligt.
Dernæst putter man guffen i en pose og sprøjter den ud på bundene. Det kunne jeg nok godt have gjort pænere...
De skal så i ovnen i fem minutter mere, så overfladen bliver fast.
De skal så i ovnen i fem minutter mere, så overfladen bliver fast.
Jeg overtrak med både hvid og mørk chokolade, men den hvide var ikke rigtig til at få ordentlig smeltet og blev lidt kikset.
Nam nam!!!
SvarSletGLÆDER jeg mig til i morgen!! :)
Ja, kæmpe nam...
SvarSletDe ser bare så superlækre ud!
håber vi ses i morgen ;-)
Wow:) Det vil jeg også prøve en dag!
SvarSletDitte
Ja, gør det!
SvarSletLige nu er der dog sket noget underligtmed dem. der trækker ligesom klar væske ud af dem. det under mig. men jeg har smagt - og de smager himmelsk!
Hej Natascha, ikke, at jeg skal gøre mig klog på flødeboller, for det har jeg aldrig prøvet at lave. Men jeg ved af erfaring, at piskede æggehvider kan begynde at blive lidt flydende igen. Jeg vil tro, at det kan skyldes, at du måske skulle have pisket hviderne lidt længere eller evt. tilsat dem en anelse eddike, som gør dem lidt seje så de måske så ikke flyder.
SvarSletMen så er der jo kun et at gøre, og det er at spise dem med det samme. Velbekomme og de ser iøvrigt dejlige ud og det gør intet, at man kan se at de er hjemmelavede. Det er bare hyggeligt.
Har du nogensinde i fysiktimerne prøvet at anbringe en flødebolle under lufttæt glas og så suget luften ud. Det ser ret sjovt ud. Hilsen Jette
Mad kan da kun lykkes, når man har sådan en skål! :)
SvarSletMåske kan de holde sig lidt bedre, hvis de står på det koldeste sted i køleskabet?
Ih, hjemmelavede flødeboller er bare lækkert! Og dine er blevet rigtig fine. Jeg håber, de også smager godt.
SvarSletDe SMAGER VIRKELIG GODT!
SvarSletJeg vil prøve det med eddiken næste gang. Smagen er perfekt, men de er virkelig porøse og kunne bruge lidt sejhed!