torsdag den 7. januar 2010

Kom i gang!

MORS FASTELAVNSBOLLER

Du skal bruge:
50 g gær
1 dl mælk
4 spsk sukker
1 æg
125 g blødt smør
6 dl mel
Lagkagecreme

Sådan gør du:
Gæren røres ud i lunken mælk, hvorefter de øvrige ingredienser tilsættes (men gem en smule af melet). Slå dejen godt sammen og stil den til hævning under et klæde i en times tid.

Tilbered Cremen.

Ælt dejen godt igennem og tilsæt den sidste rest mel. Dejen rulles ud og skære i 20 firkanter. Fordel cremen på firkanterne og luk boller godt sammen med sammenføjning nedaf.
Lad dem efterhæve i 45 minutter før du bager dem ved 225 grader i ca. 10 minutter.

Husk at pynte fastelavnsbollerne fint og fantasifuldt :o)

2 kommentarer:

  1. Har haft lyst til fastelavnsboller siden jeg læste dit indlæg forleden og i går brugte jeg så denne opskrift. Desværre er mit store talent IKKE bagning, så de blev ikke så gode. alt creme flød ud, så da de var færdige, var det bare hule boller :) Men tak for inspirationen, næste gang tror jeg at jeg får en anden til at bruge opskriften og så smovser jeg selv bagefter :)

    SvarSlet
  2. Øv at de ikke blev gode! Men de er også lidt svære med den sammenføjning. Jeg har heller ikke selv helt fundet fidusen endnu... Men ja, det er en god idé at få en anden til at bage dem og så gå amok i dem ;o)

    SvarSlet

Blog-arkiv