onsdag den 13. januar 2010

GRUNGE LOVE <3

Jeg er af en eller anden grund meget 90er nostalgisk i øjeblikket! Hvilket er lidt mærkeligt, for det var sgu et kikset årti. Men lad os da lige få noget kærlighed...

Kurt Cobain & Courtney Love.


Johnny Depp & Winona Ryder, 1990

1990erne... i 1990 gik jeg i 6. klasse på en lille skole i Ølstykke. Vi blev slået sammen med vores paralelklasse i midten af skoleåret, fordi vi skulle flytte til en ny skole. Min fritid gik med at spille guitar, og oppe i klasseværelset hørte vi DAD.

7. klasse gik - Beverly 90210 var begyndt at køre på tv og jeg fik min første cd i fødselsdagsgave - Nirvanas "Nevermind!. Jeg var håbløst forelsket i en nørdet fyr med briller fra klassen over. .

I 8. klasse 1993 blev vi konfirmeret. Jeg i en smuk smuk lagkage af en Lily Model (Hvad skete der lige der?) I konfirmationsgave fik jeg et kamera og nogle testbøger, hvor man kunne finde ud af hvem fra Beverly Hills 90210 man mindede mest om. Min veninde Heidi og jeg dyrkede 50er- og 60ermusik, ikke mindst Elvis Presley og The Doors. Derudover elskede vi Guns n' Roses, og jeg var til min første koncert - med DEM - på Gentofte stadion. Det var stort! Inden koncerten tog vi på strøget, hvor vi købte Guns n' roses-bluser, og Anders fik hul i øret :o)
Jeg var stadig håbløst forelsket i nørden fra klassen over mig :o(

9. klasse, 1994. Sidste år i folkeren. Jeg havde hippieflip og elskede at gå i batik-tshirts og med kassebukser. Håret hang løst og om halsen havde jeg lange halskæder. Yndlingsfilmen var filmen om the Doors. Jeg tabte 17 kg på en knap så sund måde. Heidi og jeg begyndte oveni vores hippieflip at dyrke Take That - som jeg så d. 8. april 1994 - da jeg kom hjem, fortalte min far mig at Kurt Cobain var død. At komme på gymnasiet var noget af en omvæltning. Jeg blev aldrig glad for det. Til gengæld fikl jeg snavet for første gang...

1995. Jeg blev vegetar... Begyndte gå til lidt flere koncerter og levede om søndagen, hvor jeg hørte det elektriske barometer og ventede på at mine breve blev læst op. Her hørte jeg bl.a. breve fra "Anne fra Stenløse" og "Ditte fra Skelskør" og de hørte mine breve fra "Natascha fra Ølstykke". Anne fra Stenløse gik på mit gymnasium og jeg kunne tydeligt kende hende pga. Stille-blusen. Jeg prøvede at få øjenkontakt med hende for ligesom at komme i kontakt (Hun kunne vel også se MIN stille-bluse), men hun så mig ikke. Ikke før et par piger fra hendes klasse som jeg havde... hvad hedder det, valgfag?... med spurgte mig om jeg ikke ville følges med dem til Barometerfest i Århus. Og den dag i dag er vi stadig veninder :o)

Det var en del af 1996 også... Nå ja, jeg fik min første kæreste, Christoffer. Han var lillebror til min veninde og var kun lige blevet 16. Jeg var 18. Men han så ældre ud og jeg blev meget forelsket i ham. Forholdet varede i 2 måneder og 19 dage.

1997, 3.G, færdig med gymnasiet. jeg havde en tvivlsom kæreste ved navn Martin, som var mekaniker og pizzaudbringer (!!!). Men han slog op. Efter gymnasiet arbejdede jeg fuldtid på en fabrik, der lavede hjerteelektroder. Tjente penge, gik til koncerter...

1998 - så blev det højskoletid! Her mødte jeg Rie, som kendte Ditte P, som jeg havde mødt en enkelt gang, og som var veninde med Anne. Det var kærlighed ved første blik. Højskoletiden gik med rødvin, Star-øl, Psyched up Janis, Hair (mere hippie) plateusko, som var kommet på mode igen, barometeraftener, Beatles-køer og meget mere. En dejlig tid, som jeg savner meget. Jeg mødte min kæreste Morten, som jeg skulle komme til at være sammen med i over to år.
Efter gymnasiet rykkede jeg til Ålborg... Et sort hul i min historie, som jeg ikke så gerne mindes. Jeg skulle læse dansk, men ejg var meget ung og umoden. Det gik bare ikke.

1999 foregik mest i Ålborg. Morten blaffede op og besøgte mig, og i min fritid dyrkede jeg enormt meget aerobic og læste bøger.

Det var min 1990er! Hvad lavede DU i halvfemserne? Hvad var det fede, og hvad var det dumme?

2 kommentarer:

 1. Der skete en masse ting, for jeg var en lille lort født i '87. Men noget, jeg en overgang efterfølgende, synes var megafedt var, at jeg ikke var teenager i 90'erne. Fordi teenagere i forvejen er grimme og 90'er stilen umuligt kunne gøre det bedre. (nu er den åbenbart lidt moderne igen).Men ellers legede jeg meget ved vores vandhul, drillede min søster ved at klippe hendes dukkers hår kort og sætte mig ovenpå hendes fødebarbiedukke. Besøgte min farmor og farfar, legede med vores hund. Og så snakkede jeg utrolig meget, så det indimellem blev for meget for mine forældre. Og jeg gik i folkeskolen med kort strithår og Jeva-skoletaske. Og så børne1'eren. Og skrev kærestebreve -og jeg fik også nogle. Jeg fik sgu også en lyseblå ring af Michael Rytter, som han havde trukket i Brugsens automat.

  Og nu gav jeg min veninde 90'erbogen af Ditte Giese i julegave, og jeg gad egentlig godt selv have den.

  Kh Ditte

  SvarSlet
 2. Ha ha, fede minder! Jeg elskede at læse dem.
  Ja, 90er-stilen var så tudegrim. Jeg mener, cykelshorts med blomstret kjole udover. Og bodystockings (som er fremme igen!) nede i hullede cowboyshorts!

  Sødt at Michael Rytter gav dig en ring - hvem sagde at romantikken var død?

  SvarSlet

Blog-arkiv