torsdag den 26. maj 2011

Vær nu sød ikke at bruge min cykelkurv som skraldespand, tak!

Det er lidt sjovt at opleve, hvordan presseverden foregår. Som tidligere nævnt blev jeg i tirsdags ringet op af en journalist fra BT, der ville have en kommentar i forbindelse med den Facebook-gruppe som jeg oprettede for efterhånden lang tid siden - i indignation over at folk altid skal smide skrald og andre klamme siger i min og andres cykelkurve!

I går blev jeg så åbenbart citeret i Urban (Har ikke selv set det), og kl. 6.20 i morges bev jeg s ringet op af journalist fra P4 Morgen, der ville lave et indslag om det. Så kl. 8.30 i morges troppede jeg op på Amagerbro Station og blev interviewet sammen med kommunikationschefen fra Dansk Cyklistforbund.


På min korte tur fra mit hjem til stationen tog jeg ikke mindre end 16 billeder af skrald i cykelkurve! Og jeg fotograferede langt fra ALT hvad jeg så.... Jeg stødte dog ikke på nogen frygteligt klamme ting i denne omgang, men en gang fandt jeg en gennemsigtig plastikpose med en brugt og blodig kanyle i! Jeg var ved at kaste op og ville naturligvis ikke røre ved det, så jeg måtte lægge min cykel ned og vende den på hovedet, for at få det ud af kurven. SÅ ulækkert!


En af mine veninder fandt en gang et fyldt kondom i sin cykelkurv! Uhm, godmorgen! For det meste er det nu "bare" halvt spiste og regnopløste burgere og beskidte servietter man finder, men HVORFOR er det lige, at folk ikke kan finde ud af gå de få skridt ekstra hen til skraldespand?

Da jeg var i London sidst, stod jeg på et tidspunkt på en station og ventede på min veninde mens jeg spiste et æble. Da jeg var færdig med æblet, kiggede jeg mig omkring for at finde en skraldespand. Men det er der ikke rigtig på den slags offentlige pladser i London, fordi de er bange for at IRA eller terrorister skal putte bomber ned i dem. Men sådan er det ikke i Danmark. Her har vi skraldespand på nært set hvert eneste hjørne - ikke mindst på stationer. Alligevel er folk så dårligt opdragede/ubehøvlede/dovne, at de ikke kan overkomme at gøre andet end at række armen ud og give slip på deres affald - selvom det altså er din eller min cykelkurv, der er nærmest. Affaldskurv og cykelkurv ER altså ikke det samme - selvom de begge ender på -kurv.

Meld dig ind i gruppen - og HUSK at min cykelkurv IKKE er en skraldespand, tak ;o)

Som sagt har jeg hverken set BT-artiklen eller den i Urban, men Marie har lige gjort mig opmærksom på at AOK har den, og også DR Nyheder.

4 kommentarer:

 1. Nej, hvor sjovt - jeg læste artiklen i morges og væmmedes især over historien om det brugte kondom. Heh.

  SvarSlet
 2. Puha, det er altså også modbydeligt!!! Folk må da tage sig sammen og lære at bruge en RIGTIG skraldespand.

  SvarSlet
 3. Jeg har lige registreret indslaget fra P4 her i DR's store arkiv, så nu findes du som officielt medvirkende i arkivet :)

  SvarSlet
 4. Herregud er det så slemt? De som oplever deres cykelkurve bliver brugt som skraldespande kan jo bare finde et andet sted at stille den. Eller tage med bussen på job eller i skole.
  Synes også det er hysteri at der ligefrem skal laves facebook gruppe om emnet.
  Jeg var selv udsat for engang at min cykel var piftet og da mine klassekammerater mobbede mig var der indtil flere som spyttede på min sadel og tværet spyttet ud. AD! siger jeg bare.
  Mit indlæg må gerne kommenteres.

  SvarSlet

Blog-arkiv