onsdag den 19. januar 2011

Macaron-bagning

I går gik jeg så i køkkenet for at lave Macarons - et projekt som jeg glædede mig meget til! Opskriften havde så fint noteret i min åleskindsbog.

Og jeg havde iført mig forklæde. Men ak, jeg havde netop sat hakkeren i gang med at male mandler til mel, da jeg opdagede dagens første fejl - jeg havde jo glemt at smutte dem! Nå, hul i det... Desværre opdagede jeg så også, at jeg havde læst forkert og puttet alt for mange mandler i!!! HVORFOR kan jeg bare aldrig læse en opskrift? Tog lidt af mandelmelet fra...

Æggene blev skilt ad og blommerne sorteret fra, hvorefter det store piskeri gik i gang. Så lidt sukker, og så i med mandel/flormelismassen og vende rundt med lidt frugtfarve. Voila, så har man "dej" til macarons. Pretty easy!

Ned i sprøjteposen med den lyserøde mase og lav små toppe på en bageplade. Herefter skulle de lige tørre en halv times tid før de blev bagt i ovnen ved 160 grader i 15 minutter.


Så kom de til at se sådan her ud.


Jeg lagde dem sammen med henholdsvis chokolademousse og syltetøj.
De smagte dejligt, men den ene plade blev ikke så vellykket. De sad fast til papiret. Og da de er mega porøse, gik de i stykker, da jeg prøvede på at fjerne dem. Vildt mærkeligt, for sådan blev første plade slet ikke. Min teori er, at jeg med den første plade fjernede bagepapiret med dem på ret hurtigt, da jeg skulle bruge bagepladen til ovnkartofler. Plade nummer to blev på pladen til de var kolde.
Dog skal det siges om plade to, at de i dag (dem jeg ikke havde molestreret i aftes) godt kunne fjernes fordi de ligesom var tørret lidt... Too little too late, nå. Faktisk virker konsistensen bedre i dag. Har bare smagt på lidt af det, som jeg skulle til at smide ud, så jeg er spændt på om resten fra plade 1 også er bedre... Det finder jeg ud af i aften, når Marie og jeg skal se gyser :o)

7 kommentarer:

 1. Uh, de ser skønne ud. Det må jeg prøve. Kh Louise

  SvarSlet
 2. Det synes jeg helt klart du skulle! Og jeg glæder mig til at lave dem med blå frugtfarve og blåbærsyltetøj næsten gang :o)

  SvarSlet
 3. God inspiration i det her indlæg! Jeg sagte bare for nogle dage siden til min veninde at "i januar SKAL vi bare bage det", så tror lige jeg sender hende en link til den her post så hun også synes det er en fantastisk idé :)

  SvarSlet
 4. Hvor fedt, du blev inspireret, Linn! Og I må bare se at komme i køkkenet. Faktisk blev jeg overrasket over hvor nemme de var at lave, det var jo bare en-to-tre, fine kager :o)

  SvarSlet
 5. Det kan godt være at du ikke kan følge en opskrift, men dy kan dælme bage nogle kager der får mit lyserøde hjerte til at banke og mit mundvand til at løbe! :)

  SvarSlet
 6. Ja, af alle mennesker, så burde DU da have lyserøde kager, søde ven!!! :o)
  Mmmm gid jeg havde flere. Er lækkersulten!

  SvarSlet
 7. Ej, de ser Yummy ud, Natascha :)

  SvarSlet

Blog-arkiv