onsdag den 14. april 2010

Drømmeri

Jeg har brugt hele eftermiddagen og aftenen på at drømme om et Holga-kamera. Men heldigvis fås de for næsten ingen penge å¨ebay, så drømmen er ikke så langt væk!
Så ville jeg gå rundt og tage skæve, sjove, flotte og seje billeder a la dem her:


Alle billederne er fundet HER. Og der er mange flere fine at se!

Jeg har læst mig til at Holga kameraet blev opfundet i Kina i starterne af firserne, hvor man ville lave et billigt plastikkamera som en hver havde råd til, så menig kineser kunne tage familiefotos. Desværre blev det ikke rigtig nogen succes, for kvaliteten var så dårligt.

Men så begyndte man at gøre en dyd ud af de kiksede billeder, og lomografien blev en stil i sig selv - en slags dogmestil. Billederne skulle udtrykke det tilfældige.

Jeg har læst, at man får sort tape med kameraet, for der er så mange sprækker i det, at der kommer lys ind og laver streger på billederne. Men det er netop en del af stilen, stregerne. At billederne får et blødt og uskarpt skær med lysstriber, som får dem til at minde om billeder taget i halvfjerserne.

Jeg synes det fedt.

Man kan også tage flere billeder oveni hinanden, så det giver en speciel effekt. Det minder mig om da jeg var barn og glemte at spole frem på mit kamera, he he. Så fik kan netop to billeder oveni hinande.

Sådan et kamera skal jeg have. Snart.

Her kan du set et priseksempel på et lignende kamera på ebay. Det er i blåt, men fås også i andre farver - blandt andet pink :o) Selv er jeg faktisk mest vild med det i rødt/hvidt. Man kan købe forskellige accesorize til kameraet, bl.a. fish eye linse og forskellige linse"overtræk" i flotte farver.

14 kommentarer:

 1. Inden du drømmer dig for langt ind i holga universet, så stør jeg lige lidt salt som jeg selv har syntes har taget noget af holga glæden. Hvis du skyder med 120mm film så er det dyrt at få fremkaldt film - det billigeste jeg har fundet er Japan Photo hvor de sidst jeg fik fremkaldt tog 59kr pr rulle også tager det min 10 arbejdsdage. Andre steder koster det lidt mindre, men så får du kun negativerne og en 120mm film skanner er liidt dyr. (+ du skal have nye film hele tiden)

  MEN holga og lomo i det hele taget er et fedt univers og man kan blive glad for de uskarpeste billeder :-D

  SvarSlet
 2. Tak for tippet! men jeg er nu stadig helt på. Så må jeg bare lade være med at gå helt foto-amok. Filmene kan jo fås på ebay...

  Men man kan jo også godt få holgaer der bruger 35mm film, kan jeg forstå...

  Jeg kan dog ikke beslutte mig for hvilket et jeg skal vælge! Jeg ved intet om foto - andet end at jeg godt kan lide at tage billeder, og elsker at kigge på dem..

  Marianne, har du flere gode tips?? Vil meget gerne høre dem.

  SvarSlet
 3. Link til kamera ! Det er enhver prinsesses drøm jo (;
  //Emma
  Emmoemmo.blogspot.com

  SvarSlet
 4. Skal lige finde det, så skal jeg nok sætte link på :o)

  SvarSlet
 5. Du kan sagtens få en 35mm back til holga (http://shop.lomography.com/cameras/holga-cameras/holga-accessories/holga-35mm-adaptor) og ellers kan man vist lave noget fiksfakeri sådan man kan bruge 120mmback'en til 35mm.

  Tit har Photographica i studiestræde (?) tilbud på udløbne 120mm film. Sidst købte jeg 6 film derinde for omkring 100kr tror jeg.

  Og ellers så shoot from the hip og husk at fjerne lens-cappen ;-) Nåja og ellers spørger du bare

  SvarSlet
 6. Uh tak, Marianne, det var gode tips! Jeg glæder mig til at få fingrene i et!!

  SvarSlet
 7. Hov jeg vil lige rette den pris jeg skrev i mit første indlæg - det koster nu 69kr at få fremkaldt en 120mm farvefilm. En stort hvid koster 107(!!) og dias film koster 50kr for negativer og 3kr pr fremkaldt billede.

  :-)

  SvarSlet
 8. Tusind tak for info - sig mig lige, har du forstand på Diana F+? Er det bedre, eller bare dyre men kan egentlig det samme?

  SvarSlet
 9. Jeg har både holga og Diana F+ - Diana har jeg udelukkende brugt med 35mm film, så helt sammenligne kan jeg ikke med dem. De billeder jeg har taget med Diana F+ kan du se her (http://cirkusprinsesse.dk/tag/diana-f/).

  Jeg synes Holga virker mere robust end Diana på en eller anden måde. Men de har hver deres charme. Man kan dog sige en konkret ting at Holga holder det mere simpelt i form af du ikke kan skifte linse osv. Til Diana fåes der en milliard andre ting (http://www.flickr.com/photos/cirkusprinsesse/3410784563/ - se nr billede i kommentar).

  SvarSlet
 10. Hmm. det er svært at vælge! Lige nu hælder jeg til Diana. Har fundet følgende tilbud

  http://cgi.ebay.com/NEW-Lomo-Diana-F-FLASH-120-Film-Camera-TOKYO-RISING_W0QQitemZ180471554498QQcmdZViewItemQQptZFilm_Cameras?hash=item2a04f161c2

  det ser ud til at være en god start. Har nu også luret på det super kit, som du også har, men det er mange penge på én gang, når man ingen har. Så kan jeg altid supplere.

  Men men men - kan du så bedre lide Holga? Fordelen ved det er jo, at det er noget billigere... Men man kan da også skifte linser på dem, kan man ikke? Så i hvert fald at man kunne købe Fish Eye til det...

  SvarSlet
 11. Jeg er lidt i tvivl om man bare sætter fisheyen uden på den eksisterende linse eller om man kan pille linsen af som man kan på Diana - jeg har nemlig aldrig haft i tankerne at prøve det på Holga.

  Argh det er svært at sige hvilket jeg aller bedst kan lide. Holga tror jeg selvom det er tæt løb.
  Måske du skal prøve at gå i Photographica og holde dem i hånden, så kan du også få en fornemmelse af hvilket du umiddelbart bedst kan lide.

  SvarSlet
 12. Ja, god idé. Det vil jeg gøre i morgen. Lige nu ar jeg også skiftet til at hælde mest til Holga - bl.a. pga. prisen. Men jeg kiggede lige lidt, og man kan godt få vidlinser også til Holga, så mon ikke de kan skiftes? Men jeg kan jo prøve at forhøre mig i Photografica - så slipper du også for alle mine evindelige spørgsmål ;o)

  Igen - tusind tak for input!!

  SvarSlet
 13. Tak Natascha!
  Jeg leder selv efter et kamera, og detter er rigtig fedt!
  Hilsen Julie (7.c)

  SvarSlet
 14. Ja, det virker sjovt! Men man skal vist bare huske at tage det for hvad det er - mest til sjov og leg ;o)

  SvarSlet

Blog-arkiv