mandag den 29. marts 2010

Müsli

Jeps, så fik jeg lige bikset noget müsli sammen, og jeg siger dig - det smager såååå godt og er fyldt med gode sager!

Jeg hakkede to-tre store håndfulde hasselnødder, en god håndfuld cashewnødder og en halv pose mandler og smed det op i en bradepande sammen med en masse speltflager, femkornsflager, lidt kokosmel og store drys sesamkerner, solsikkekerner og hørfrø.

Dernæst opløste jeg et par skefulde honning i ca. 2 dl kogende vand og hældte det over korn og kerner og vendte rundt i det med hænderne, så det alt sammen blev fugtet.

Så fik bradepanden sig en tur i ovnen ved ca. 150 grader ovnluft i godt en halv time.
Voila! Så er der müsli. Jeg tilsatte en pose tørrede tranebær og et par store håndfulde rosiner for sødmens skyld.

Og så er det bare op i et tætsluttende glas, og så er der himmelsk morgendrys til lange tider!

Ren sundhed.
Müslien kan naturligvis varieres i det uendelige med tørret frugt og nødder alt efter behag. Et drys kanel i er også godt. Og vaniljepulver.

6 kommentarer:

  1. Det ser rigtig lækkert ud og det virker overskueligt lige at skulle lave sådan en portion - det skal jeg da vidst lige have afprøvet.

    SvarSlet
  2. Det er så nemt! I princippet tager man jo bare hvad man har i huset!

    SvarSlet
  3. Kan det betale sig - rent økonomisk?

    SvarSlet
  4. Ja, det er jeg meget, meget overbevist om! Der bliver psykotisk stor portion ud af det jeg lavede - og jeg har til mindst tyve portioner af den art endnu. Og så er det jo en luksusblanding, man tager jo bare hvad man har i huset af nødder og den slags.

    SvarSlet
  5. Jeg må også prøve at lave musli. Tak for inspirationen.

    SvarSlet
  6. Selv tak, Anette, og god fornøjelse! Jeg spiste min første portion i dag, og det er bare en totalt himmelsk oplevelse!!!

    SvarSlet

Blog-arkiv