onsdag den 3. marts 2010

Hip hip!

I går var det min fødselsdag!!! Og jeg havde en superdejlig dag med godt selskab! Først vågnede jeg op i min lejlighed sammen med Marie. Min telefon havde bimlet med sms'er i lidt tid, og det viste sig at være søde fødselsdags-sms'er fra nær og fjern. Vi stod op og lavede lækker morgenmad med pandekager med banan og nutella, som vi nød omgivet af mit fødselsdagsflag og balloner og til tonerne af Charlotte Gainsbourg (Selvom vi begge havde temaet fra Back to the future på hjernen!!!! Og det har jeg stadig!). Marie gav mig en tegning af Indiana Jones, som jeg blev viiiildt glad for og som snart skal op og hænge på min væg.

Da Marie var gået, gik jeg i gang med preparationerne til aftenen. Jeg lavede en skøn kødsovs med en halv flaske vin, som fik lov til at stå og simre i tre timer, så den blev kraftfuld og lækker. OG så lavede jeg verdens mest vulgære kage - en brownie med pecannødder og karamel, som bl.a. indeholdt 1/2 kg sukker, 400 gram chokolade, en hel pakke smør og lidt mel. For at sætte prikken over i'et var den overhældt med karamelsovs, der var lavet af en kvart piskefløde og jeg ved ikke hvor meget farin. Der var nok ca. 10000000 kalorier i hvert stykke - men det var det værd, for det var nok den bedste kage jeg havde smagt i mit liv. (Den blev i øvreigt serveret med flødeis - for det var jo ikke usundt nok i forvejen).

Ved 16tiden smuttede jeg til træning - ned og ryste røv til latinmix. Vel hjemme fandt jeg spontant på at jeg ville lave noget forret - tre forskellige slags tapenade, hvilket gjorde tidsplanen lidt presset, men heldigvis tilbød Rie at komme lidt før og hjælpe til (Thank you).

Og så ankom gæsterne ellers! Mor, far, brormand, Rie (som jo allerede var kommet), gravhunden Theodor, Søster, svoger og baby-Helene. Det blev en vildt hyggelig aften!

Jeg fik fine gaver! Bestik som jeg havde ønsket mig (af Daniel), kæmpe rødvinsglas fra søstrene Grene af mine to fætre, Twin Peaks guldboksen af min moster og onkel, tilskud til computer af far, mor og Theodor (jaq, sådan er vi i vores familie - vi får gaver af hunden) og tre måneders weekendabonnement på Information af den lille familie i Roskilde. Hurra!

Nu venter en stooooooor opvask på mig - udenfor skinner solen fra en blå himmel! Dejligt!

(Jeg har billeder fra dagen, men skal liiiiiiige have lagt dem ind)

7 kommentarer:

 1. Tak skal du have, Ditte. NU er jeg gammel!

  SvarSlet
 2. Ja, lidt gammel. Men kun et halvt års tid til jeg fylder det samme ;p

  SvarSlet
 3. Tillykke med dagen!
  Deler du ikk´ opskriften på de kage dér? Den lyder helt utroligt god!;o)

  SvarSlet
 4. Tak! Og jo - det kan du tro, opskriften er her:

  http://www.marthastewart.com/recipe/caramel-pecan-brownies

  Jeg brugte en anden opskrift på karamelsovs/glasur : Jeg kogte 1/4 l. fløde ind med 1 1/2 dl farin og 1 spsk pulverkaffe. Det skal køles næsten helt af og være ret tykt inden det hældes på kagen.

  En mål-omregner finder du her:

  http://www.exploratorium.edu/cooking/convert/measurements.html

  Kagen er FANTASTISK - men bered dig på sukkerchok og afhængighed :o)

  K.h. Nat.

  SvarSlet
 5. Et forsinket tillykke med fødselsdagen. Det lyder som en dejlig dag.

  Og sikke en kage, den lyder fantastisk :) Tak for opskriften.

  SvarSlet
 6. Tak skal du have, Anette! Ja, det var virkelig en skøn dag - måske en af de dejligste! Prøv kagen!! Jeg kan kun anbefale. Har nu foræret de sidste stykker væk, for at lade være med at spise dem selv ;o)

  SvarSlet

Blog-arkiv