søndag den 30. september 2012

Moonrise Kingdom

Jeg var, som nævnt, i biffen og se Moonrise Kingdom med min kæreste i går, og vi var begge svært begejstrede for filmen.
Det er Wes Anderson, der har skrevet og instrueret den, og ham kender jeg fra Fantastic Mr. Fox, The royal Tenembaums og The Darjeeling Limited. Jeg havde set forfilm og læst en del om filmen inden, fordi jeg lavede en omtale af den på kultursiderne i det blad, jeg skriver for - og lige siden havde jeg glædet mig til at se den.
To børn, begge outsider-typer, forelsker sig i hinanden og løber hjemmefra. Såvidt det kan lade sig gøre på den lille ø, de bor. Resten af øen sætte på den anden ende i eftersøgning på de to unge elskende.

Filmens styrke er helt klart stemningen, æstetikken, humoren og de megakarikerede men ikke desto mindre hylesjove karakterer.

Jeg var især vild med Edward Norton som den meget dedikerede spejdertrup-fører. Men Det var også forfriskende at se Bruce Willis som kikset politimand med kærlighedsproblemer.

Tresserstemning, fin musik og romantik.
Whats not to like?

8 kommentarer:

 1. Jeg faldt i søvn. Er ellers ret vild med Wes Andersons andre film. Måske var det bare ikke lige min dag for en Anderson film...

  SvarSlet
  Svar
  1. Virkelig? Synes, du skal give den en chance mere. Jeg kunne især godt lide anden halvdel af filmen, hvor den ligesom går helt amok :o)

   Slet
 2. Jeg er liiige netop kommet ind ad døren efter at have set den i Grand. Jeg elsker den. Jeg vil være i den.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ha ha ja, jeg vil også bo i den!
   Og flere film af den slags, ja tak!

   Slet
  2. Jeg vil så gerne bo i Summers End. Men jeg vil også være spejderdreng. Eller køre rundt i politibilen!

   Slet
 3. Vi så den også i Grand i går - den levede op til alle mine (mange!) høje forventninger. Hvorfor har den mand ikke lavet en Harry Potter-film?!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hæ ja - nu er jeg ikke den store Harry Potter-fan, men jeg kunne se rigtig mange film, som den mand burde lave, ikke sandt?!?

   Slet
  2. Jamen Cecillie, var det også til 21.30 forestillingen du så den? Var vi der på samme tid!???

   Slet

Blog-arkiv