tirsdag den 10. august 2010

Ferielekture!


Da jeg var barn boede jeg nærmest på biblioteket. Nå ja, måske ikke, men jeg var der i hvert to-tre gange om ugen og jeg ELSKEDE at fifle rundt mellem reolerne. Både for at genopdage bøger som jeg allerede havde læst og så selvfølgelig for at finde nye. Og bibliotekarerne var altid sød og hjælpsomme og hev fat i mig, når der var kommet nyt som kunne være noget for mig.

Nu går jeg næsten aldrig på biblioteket. Dels fordi jeg har en dårlig vane med at glemme afleveringsfristerne og derfor ofte ligger inde med store regninger, men også fordi jeg i mange år har været anmelder - og dermed fået bøger gratis! Og jeg elsker at eje bøger, at skrive i dem og finde dem frem igen.

Men jeg har ikke plads til flere bøger. Og jeg læser ikke så meget mere som jeg har gjort... Men da jeg den anden dag gik i gang med Candance Brushnells 4 blondiner og var ved at kaste op over hvor elendigt det var, skyndte jeg mig at reservere en stak bøger på biblioteket. Jeg skal jo have noget med på min daseferie til Karpathos!!!

Nu er den første del af stakken kommet og jeg har været forbi og hente den efter træning. Det var næsten som at være barn igen, at slæbe så mange bøger hjem.
Det er en blandet landhandel jeg har skaffet mig!

Listen er:
- Sissel Bergfjord "Min morfars stemme". Den har jeg ville læse i mange år, siden jeg hjalp én inde på radioen med at optage et interview med forfatteren. Den lød rigtig fin og som noget for mig.

- Jostein Gaarder "Slottet i Pyrenæerne". Fordi jeg husker Gaarder som letlæselig, lommefilosofisk og hyggelig. Overvejede at genlæse Maya, men tænkte så at jeg hellere måtte tage noget nyt. Og så skelede jeg liiiige til sideantallet, da jeg jo helst ikke vil betale for overvægt i kufferten :o)

- Vigdis Grimsdottir "Pigen i Skoven". Fordi jeg er glad for islandsk litteratur. Egentlig ville jeg have haft fat på Kristin Marja Baldursdottirs "Mågelatter", men der var lang venteliste på. Så kom jeg i tanke om en bog, "Jeg hedder Isbjørg, jeg er løve", som jeg havde noget forelæsning om, da jeg fulgte et kursus i islandsk litteratur på universitetet i Reykjavik, men den kunne jeg heller ikke få fat på. Men forfatteren var så Grimsdottir, og jeg kunne få fat på en anden roman af hende.

- Ivan Turgenev "Fædre og Sønner". Jeg har jo læst moppedrengene "Krig og Fred" og "Forbrydelse og straf" i år og vil gerne fortsætte lidt med den russiske litteratur. Men jeg VED at jeg ikke får læst Anna Karenina på en græsk ø - jeg har jo allerede givet op på den en gang for to somre siden, hæhæ. Så jeg besluttede mig for at finde en med i det mindste lidt mindre sideantal.

Paul Auster - "Usynlig". Austers nyeste, som jeg endnu ikke har læst. Den ryger nok først. Hvis jeg kender mig selv ret.

- Ernst Brunner "Edith". Biografi om Edith Södergran, som jeg jo er stor fan af. Jeg er ikke den store biografilæser, men nu skal det være.

HA HA HA, der er vist lige bøger til de næste par måneder der!!

4 kommentarer:

 1. Sjovt, jeg synes ellers, at Anna Karenina var den nemmeste af de tre. Næste projekt bliver at få den læst på russisk :)

  SvarSlet
 2. På russisk!!! Hahaha, HATTEN AF FOR DIG!
  Jamen, jeg skal også klart have givet Anna Karenina en ny chance - jeg er meget mere motiveret for den nu. Krig og fred kom jeg nemlig hurtigt igennem selvom jeg på forhånd var skræmt ved tanken om krigspassagerne.

  Har du er erfaring med Turgenenv??

  SvarSlet
 3. Jeg må hellere skynde mig at indrømme, at mit hovedfag er russisk, så det er ikke så obskurt nørdet, som det måske lyder. Bare en måde at øve og holde ved lige ;-) Jeg bliver i øvrigt hurtigt lidt træt af Tolstojs hoppen rundt. Lige når man kommer ind i fortællingen, så hopper han til en ny krigspassage eller omvendt. Helt vildt irriterende.

  Og nej, lige præcis Turgenev ved jeg næsten ingen ting om. Udover at hans navn stammer fra et tyrkisk sprog og betyder "hurtig" :-)

  SvarSlet
 4. Ooh, men det var da en fin lille fakta-ting at have med sig! Er spændt på at læse ham.

  Ja, jeg kan godt sætte mig ind i det med Tolstojs hoppen rundt - men så blev jeg på den anden side ansporet til hurtigt at få læst krigspassagerne, fordi jeg vidste, at jeg så kunne komme videre med det virkeligt spændende!

  SvarSlet

Blog-arkiv