tirsdag den 22. februar 2011

Fastelavn er mit navn!

Nå, men jeg gik jo endelig i gang med niecens fastelavnskostume i går. Det var ikke helt uden problemer, men her kommer en minireportage fra projektet, omend sydelen fotomæssigt er lidt mangelfuld. Måtte jo koncentrere mig!!!

Da jeg cyklede forbi FLO med hendes præmie den anden dag, tegnede jeg en af hendes datters elefanthuer af på et stykke papir. Det kunne jeg nu overføre til mønsterpapir.


Så skal der klippes - det jeg frygtede mest. Jeg HADER at klippe, men jeg havde købt ny saks, så det gik snip-snip-snip :o)


Nå men jeg finder da liiiiiiige det rette mønster og tegner den rette størrelse af!
Projekt find grønne streger... Og jeg er farveblind overfor grøn, hvilket gjorde denne skattejagt til et helvede. Men det lykkedes efter en times tid liggende på gulvet med røven i vejret.


Når man bor småt, må man tage gulvet i brug som sybord.
Nu skal stykkerne bare klippes ud!

Og SÅ startede problemerne... Det er ikke fordi jeg ikke kan finde ud af det, jeg tænker mig bare ikke ordentligt om og laver nogle helt idiotiske fejl! Først havde jeg lagt blusens forstykke forkert på stoffet. Stykket skulle lægges op af stoffets fold (det lå dobbelt), hvilket det også gjorde... Jeg havde bare vendt det den forkerte vej! NÅ! Så må jeg klippe den dobbeltlagte side op og sy de rigtige sider sammen, så der kom en syning hele vejen ned gennem forstykket. Men så kunne jeg jo bare prise mig glad for at der skulle en tv-skærm på forstykket som fylder det meste... Godt så. Efter at jeg har syet ærme- og kropssømme sammen, går det så op for mig, at jeg nok i virkeligheden har mistolket hvad der var ret og vrang på stoffet. Jeg syntes bare umiddelbart at vrangsiden var pænest og mest ensartet, den anden side var så fluffy... Så nu er kostumet altså konsekvent med vrangsiden udad. Flot, Natascha.

Så skulle det første ærme sys på, og det var lidt nørklet, fordi det jo ikke er så stort. Men det gik og jeg var pænt stolt af mig selv, da det var sat på. Indtil jeg altså opdagede at jeg havde sat på forkert på, så syningerne vendte udad! Vor herre bevares, frem med opsprætteren.
Men så gik det egentlig ok resten af vejen. Lidt småtteri hist og her, så jeg måtte pille op, men ikke noget alvorligt.

Nu er det altså færdigt, og hvis man ser bort fra at nogle af syningerne på oplæggene er liddt skæve og benene ikke er fuldstændig lige lange, så synes jeg selv, at det er blevet ret godt!
Dog er det lige gået op for mig, at Teletubbierne jo har ører.... Men jeg ved ikke lige hvordan jeg skal greje dem. Det må jeg lige tænke over - og hvis DU har et godt forslag, så modtager jeg det med kyshånd :o)Dipsy, den grønne Teletubbie!
Og ja!!!! Jeg har købt stof i den helt falske teletubbie-farve. Men da jeg var i stofbutikken og droppede rød til fordel for grøn, tænkte jeg, at teletubbien da sikkert var sådan en flot græsgrøn! Jeg kunne ikke liiiiiiiige huske, at den faktisk er limegrøn. Suk. Heldigvis er jeg sikker på at min niece på halvandet år er ret ligeglad.

Jeg skal muligvis se hende på søndag, og så glæder jeg mig til at vi skal afprøve kostumet. Bare det passer. Mønsteret var til et større barn, men jeg tænkte at det nok var meget smart, da hun så kan have godt med tøj indenunder. Og så regner jeg i øvrigt med at det er en fordel at hun bruger ble, så hun får den rette, lidt tunge, teletubbie-form :o)

3 kommentarer:

  1. Wow, det er virkelig en god ide at lave det sådan. Hvad med at lave ørerne af paptallerkner? Så kan du klippe dem lidt til, klipse dem sammen, sy en lomme af stoffet og komme dem i, inden de bliver syet fast på hætten?

    SvarSlet
  2. Hold da op- Tænk at have en faster/moster som dig. Det er så skønt.

    SvarSlet
  3. paptallerkner er en virkelig god idé! vil prøve at bikse noget sammen :o)

    SvarSlet

Blog-arkiv