mandag den 3. august 2009

Pixibøger

Åh, nu blev jeg supernostalgisk ved tanken om Pixibøger! Jeg havde en hel gul plastik-trådkurv fyldt med dem. Jeg fandt lige en hjemmeside, hvor de havde listet en masse af de allerældste Pixibøger, som er fra 1954. Her er nogle af mine yndlings:

Denne her mener jeg handlede om at den lille killing altid suttede på tommelfinger til sin mors store ærgrelse. Hun prøvede alt muligt for at få ham til at holde op, fx at dyppe den i stærk sennep og give ham en ulden vante på. Om det lykkedes til sidst, husker jeg ikke... Jeg tror faktisk min mor har den der hjemme, fundet på et loppemarked.


Denne her handlede om bamses picnic. Selve historien husker jeg ikke, men jeg kan huske, at jeg elskede tegningerne. Figurene havde sådan nogle dejlige, røde kinder, og det som var i madkurven så så indbydende ud :o)

Jeg kan egentlig ikke huske ret meget om denne her. Faktisk intet andet end forsidebilledet, som jeg syntes var meget fantasiæggende med den hjemmelavede fiskestang og gabende støvle.

Denne her elskede jeg!!! Igen husker jeg intet om handlingen. Men se lige de søde mus - de er da for nuttede!

Den her handlede om en lille pige som fik denne nuttede hvalp. Og noget med at den voksede... og voksede sig ud af sin kurv. Og måske fik den til sidst nogle små hvalpe som kunne ligge i kurven.

Jeg elsker de bøger... Og jeg mener faktisk at jeg selv har fundet et par af de gamle på loppemarked, men lige umiddelbart kan jeg ikke finde dem. Men der var jo også "Den lille blå dreng", "her kommer hunden" og "Den blå paraply". Jeg leder videre efter billede af den.

4 kommentarer:

 1. Lille Mis Gavstrik handlede om den lille mis, der bestemt ikke ville i skole. Så den PJÆKKEDE og tog ned for at fiske. Men så røg den i vandet (måske trukket derud af skæbnens onde fisk, jeg husker det ikke) og måtte hjem og ligge i sengen og få amerikans olie. Det var min YNDLINGS pixibog, og jeg er godt nok glad for at se den igen her på din blog. Gid jeg havde den.

  SvarSlet
 2. Gud ja, det er da sandt! Nu husker jeg tydeligt det med den amerikanske olie!
  Tak for opfriskeren!
  Men kan faktisk godt få Pixibøgerne rundt omkring - også klassikerne, men man skal nok lede lidt for at finde de gode gamle. Men jeg skal sige til hvis jeg finder Gravstrikken!

  SvarSlet
 3. Åhja, Misse-Katte kan jeg godt huske! Det var vist min yndlingspixi.

  SvarSlet
 4. Bitti var min yndlingspixibog! Og da jeg var 10 fik vi en hund der lignede hundehvalpen fra bogen, så hun blev naturligvis opkaldt efter bogen og hed Bitti.
  Den handler nemlig om hunden Bitti der efterhånden som hun vokser, bliver for stor til alle de nye hundekurve hendes familie giver hende. Til sidst bliver også den store kurv for lille, fordi hun får en masse små hvalpe.

  Ih, hvor dejligt at se den igen!! :)

  SvarSlet

Blog-arkiv