onsdag den 17. februar 2010

MADRID

I går kom jeg hjem fra alle tiders miniferie i Madrid - og gud, hvor er det dog en fin by! Jeg var ellevild med den - stort set lige så vild med den, som jeg er med Madrid. Det var en utroligt afslappende ferie, hvor vi gjorde lige hvad vi havde lyst til og i det tempo, vi orkede :o)


Netop ankommet til vores "hostel". fattede ikke lige hvorfor det kategoriseredes som et hostel. Vi boede på et kæmpe værelse med fladskærm og badekar - til 26 euro pr. nat. Me likey! Og Juan Carlos, ejeren, var den flinkeste fyr i verden.
Det lå helt centralt ved Plaza del sol, på en lille sidegade. Vores værelse (nummer 7) lå om til gården, så selvom vi var i hjertet af Madrid, så var der dejligt stille.
Se Alaska Hostal her.


Det er nemt at få aftensmad, når man bor omgivet af caféer, restauranter og barer. Vores genbo var en cubansk bar med lækre - og stærke - drinks.

Cubansk stemning.

Jeg glæder mig til aftensmad...Uhm, kylling i stærk/sød tomatsovs med stegte bananer, salat og ris med sorte bønner.

...og en lille mojito.


Besøg i slikbutik.


Vi spiste mange jordbær på turen. Dem fik vi hos vores lokale grønthandler, der havde megen morskab ud af os. Vi fandt dog aldrig ud af hvorfor vi var så sjove.


Dessert på hotellet... Caramelbrownie fra Hägen Daz-cafeen.


Dag 2: Godmorgen!!


Jeg købte mig lige en fin hat til 10 euro i en skrammelbutik.


Lidt udsnit af vores værelse... Højt til loftet og rå stolper - så fint.

Jeg havde medbragt højtalere til vores musik.


Morgenmad på en slags café der virkede meget lokal. Interiøret ikke særlig hyggeligt, men rigtig god mad og en sød tjenerinde, der godt nok virkede til at synes, at jeg bestilte lidt meget mad. Spaniere spiser vist ikke så meget morgenmad... Men det gør jeg!!


spanierne laver latterligt god kaffe - altid med nyristede bønner. Og til stort set ingen penge.


Efter at have indtaget to store stykker ristet baguette med skinke og ost fik jeg servereret min morgenmadsret nummer to - og forstod så lidt bedre, hvorfor servitricen kiggede sært på mig over alt det, ejg bestilte. Har sjældent været så mæt. Æg med Chorizo og pomfritter.Vi gik en tur forbi radomuseet, fandt os en plads i solen og nød de varme stråler på vores blege ansigter :o)


Bagsiden af Prado. Vi kom aldrig derind. Var meningen at vi skulle derind søndag til gratis adgang, men det var rigtig dumt tænkt... Vi droppede projektet, da vi så den 500 meter lange kø. Så jeg fik altså ikke set den nøgne Maja...


Porten til den botaniske have.


A stroll in the park... Vi skulle da lige nyde solen i Retiro-parken.


Vi sparede utroligt mange penge og meget tid på at bøgerne var på spansk... For vi kom forbi det fedeste bogmarked, da vi var på vej fra parken til Reina Sofia-museet. Men der jo ikke megen grund til at rode i bogkasser, så ens spansk ordforråd er begrænset til si, por favor, gracias og que es?

Men bøger er jo altid smukke at se på!!lidt arkitektur.

Udsigt fra elevatoren i Museum de Reina Sofia.


Lidt motiver fra museet:

Picasso! Der var masser Picasso. Vi så Guernica sammen med ca. 500 andre, der stod og glanede. Imponerende værk - men det måtte man ikke fotografere.


Mere morderne kunst? Neeeej, det er bare et selvportræt med rystet kameraføring :o)
Lea nyder Dalí-malerier.


Efter museet var det tid til ristet majs fra boden ved museet.

HAPS!


En slikbutik der vil frem i livet.


Søndag tog vi på markedet El Rastro. Tidligt op. De her billeder er faktisk taget FØR der kom mange mennesker.

Jeg ELSKER loppemarkeder!Fandt en oliven-bod med alskens oliven i diverse lager. Mums.


Da vi ville på marked så tidligt som muligt, havde vi sprunget morgenmaden over. Fandt en bar, hvor de havde et morgenmadstilbud til 3,50 euro bestående af kaffe, friskpresset appelsinjuice og valgfri morgenting. Jeg valgte Churros. Det kan så IKKE kategoriseres som morgenmad, skulle jeg hilse og sige.


Sigtseeing.

ME.


En tidlig aftensmad skulle være indtaget på restauranten Terra Mundi, som Juan Carlos havde anbefalet. Men det skulle resten af Madrid så også, så vi måtte opgive og søge andre græsgange. Efter lidt søgen (vi havde visse kriterier) fandt vi en skummeltudseende bar, der bag baren gemte en fin restaurant, hvor vi fik tre retter plus en halvflaske vin til 15 euro. Servitricen var meget velvillig til at forklare med faktor.


Lea fik en slags budding til dessert. Jeg er glad for at jeg valgte den gode spanske kaffe.


Tio Pepe-skiltet på Sol. Måtte jeg lige have et billede af, da jeg har haft en tio Pepe (Onkel Pepe). Har jeg glemt at sige,at min far er spanier??Mandag formiddag mødtes jeg med min gamle kollega, Yamila, der bor i Madrid sammen med sin mand og to børn. Vi drak kaffe, gik rundt og sludrede, fik et glas vin og spiste sjov tapas.

I den store madhal bagved Plaza Mayor delte vi en kage med kirsebær og valmue (!!!).
Derudover smagte jeg lidt forskellige tapas, bl.a. den lækreste, stærke gedeost, nam.
Stemningsbilleder fra området La Latina.På trods af høj sol lørdag og søndag blev det sne/slud/regn mandag - goddammit!

Yamila fik sig en sherry, mens jeg nødt et glas rødvin på en meget hyggelig bar.


Lidt tapas...

Det mærkeligste jeg spiste på turen - gulas, en slags små ål. Ser det ikke klamt ud? Men det smagte godt nok. De lå i grotesk meget olie og var garneret med lidt serrano.Sidste aften! Vi nød et glas sangria på en hyggelig bar inden vi skulle ned og spise på en fin restaurant ved navn ginger.


Ginger:Jeg fik den mest fantastiske forret - en salat med gedeost og æblekompot og passionsfrugt.
Lea fik sig en ærtesuppe.

Min hovedret var lidt mindre spændende. En pasta med seafood og ost. Ville have hjulpet med en dusk persille og en citronbåd.

Det var den tur! Desværre! Jeg må snart derned igen. Der var så hyggeligt og rart og fint.

5 kommentarer:

 1. Orv en masse billeder; det ser super dejligt ud. Og med solbriller! Hvor eksotisk!

  Men hvad fandt du på loppe? Meget vigtigt, jo.

  SvarSlet
 2. Alså, der var mange spændende ting på loppemarkedet, men også en masse skrammel, ha ha. Der var især mange fine dåser... Men jeg købte ikke noget - skulle jo slæbe det hjem. Dog fortryder jeg meget at jeg ikke købte en fantastisk læder-skoletaske-ting, fordi jeg troede at jeg ikke havde nok penge. men om aftenen opdagede jeg, at jeg havde nok! Dammit!

  Nå jo, vi fandt sådan en bod, men det var ikke rigtig loppemarkedsagtigt, men mere en skrammelbod, hvor de solgte udgåede versioner af mærkevarer - og her købte jeg en chanel-mascara + chanel eyeliner til 8 euro.

  Og ja, det føltes meget eksotisk med solbriller! Dog var det virkelig koldt søndag - men så gik jeg bare hjem og tog et karbad, hurra!

  SvarSlet
 3. Velkommen hjem!
  Jeg har savnet at høre fra dig.

  SvarSlet
 4. Taaak, linda! vi må også snart lige stikke hovederne sammen!

  SvarSlet
 5. Hov, jeg havde slet ikke fået set dit fine indlæg.. Skønt :-) Jeg vil også opleve Madrid!!

  SvarSlet

Blog-arkiv