søndag den 19. juni 2011

Anmelderi

Min veninde, Nanna, har i årevis anmeldt for det gratis blad om bøger, Bogmagasinet, og efter at jeg er holdt op med at lave radio, har je savnet at lave boganmeldelser. Og i princippet har jeg jo tiden i øjeblikket, så jeg meldte mig under samme faner som Nanna og i går landede det nye Bogmagasin i min postkasse, hvor jeg har en anmeldelse i.

Jeg anmelder Siri Hustvedts nye roman "Sommeren uden mænd", som jeg mildest talt ikke va vild med. Jeg er dog lidt sødere ved den i anmeldelsen, fordi jeg alligevel var for fej til at sable den ned, når nu alle andre tilsyneladende falder i svime over den, haha.

Bladet fås gratis i Arnold Busck-butikker....

6 kommentarer:

 1. Hvor sejt! Jeg ville ønske, jeg havde tiden til sådan noget. Må prøve at få fat på bladet. Hvis ikke det er for meget at spørge om, vil jeg gerne høre, hvorfor du ikke var vild med den? Har du læst "Det jeg elskede"? Kan de på nogen måde sammenlignes?

  SvarSlet
 2. "I årevis" må da være et relativt begreb - Bogmagasinet, som gratisblad for Arnold Busck, er ret nyt i det og har kun lige omkring et år på bagen. :p

  Men sjovt at "møde" én af dem der anmelder for bladet - Læser det jo også selv og tænker tit på hvem der mon sidder derude og anmelder bøgerne. :)

  ... Og bare rolig; Jeg kunne heller ikke særlig godt lide bogen. Hehe.

  SvarSlet
 3. ... Hov, fik lige fjernet halvdelen af min tekst ved postingen. Doh. :s
  Mit spørgsmål til øverste afsnit lød på om hun også anmeldte bøger for magasinet, inden det gik over til Arnold Busck? For jeg troede faktisk at alt var nyt, lige bortset fra navnet og redaktøren stort set. :)

  SvarSlet
 4. Eeyrorenyk, du har garanteret ret med bladet! Har ikke selv læst det ret meget, men jeg tror min veninde har været med nogenlunde fra starten... Men jeg synes det er fedt, at der bliver udgivet gratismagasiner ag den art. Og godt, du heller ikke kunne lide bogen, haha! Bedre held næste gang, Siri!

  Maria, fedt hvis du får fat på bladet. Ja, hvad kunne jeg ikke lide ved bogen? For det første syntes jeg den var kedelig. Slet og ret. Umiddelbart kan temaet med de forskellige generationer af kvinder jo blive ret interessant, men jeg synes faktisk kun at de mere rørende generationstemaer kommer frem med den ældre generation, der bliver beskrevet, men det på en lidt overfladisk måde, da de ikke er hovepersonerne. Og som min veninde Marie, så klogt har sagt og som jeg er enig i, så synes jeg at Hustvedt ofte får skrevet sig selv ind i bøgerne på ret usmagelig og selvfed måde. Og så er der formen... Jeg kan godt se pointen i metakommentarerne, men de bliver efter min smag for forstyrrende, ligesom alle de litterære og kulturelle referencer, som jeg synes, hun ofte kaster om sig med. Nu fanger jeg de fleste referencer, men jeg kan forestille mig at de må være ENDNU mere irriterende og forstyrrende for en romanlæser, der måske ikke har samme kulturelle referenceramme. Så føler man sig slet og ret dum... Synes igen at det bliver lidt for selvsmagende.

  Det var i hvert fald noget af det, jeg synes :o) Jeg har det med at glemme bøger næsten lige så hurtigt som jeg har læst dem, haha. Total si af en hjerne. Det værste er, at det faktisk også gælder bøger som jeg rigtig godt kan lide! Efter forholdsvis kort tid, så har jeg glemt hvad den handler om og hvorfor jeg så godt kunne lide den. Jeg kan mere huske en stemning omkring den og OM jeg kunne lide den. Måske er det et tegn på overfladiskhed... Jeg håber det dog ikke :-O

  Og undskyld de sene kommentarsvar - det er lidt utjekket af mig.

  SvarSlet
 5. Jeg fik fat i bladet og læste din anmeldelse. Den tror jeg ikke, jeg gider læse. Holder mig til bøgerne af hendes mand :) Og selvom Det jeg elskede er godt skrevet, var den altså også liiidt langtrukken og fortænkt til min smag.

  SvarSlet
 6. Fedt at du fik den læst! Nej, læs hellere noget andet - der er så mange gode bøger, så horfor spilde tid på de kedelige?

  SvarSlet

Blog-arkiv