mandag den 18. juni 2012

Citronmåne

Jeg er hjemme med migræne i dag. Kom pludseligt i aftes, så jeg ikke kunne sove. Derudover kan jeg så næsten ikke få vejret for græspollen i dag. Lækkert. Er ved at have det bedre nu efter arsenaler af painkillers og antihistanmin. For jeg VIL være klar til i aften, hvor der er afdansningsbal. Om jeg så bare skal være der til en enkelt dans og så køre igen.

Men nu hvor jeg rent faktisk kan kigge på en skærm igen, vil jeg lige poste et indlæg, som længe har været undervejs. En gang i slutmarts var Emma så sød og sej at komme og hjælpe mig med at sy et patchwork-style babytæppe til Georg-Baby i dåbsgave, og i den forbindelse bagte jeg en vildt lækker citronmåne til os. Den var perfekt og smooshie, og efterfølgende bad Emma om opskriften. Og så var det, jeg lovede at lave et blogindlæg med opskriften.

Bedre sent end aldrig! Here goes...


Opskriften er fra magasinet Mad nr. 2 i år.

Du skal bruge:
150 g blødt smør
150 g rørsukker
100 g marcipan (det er nemmest at hakke, hvis det er let frossen)
3 æg
1 æggeblomme
Skal af to økocitroner
100 g hvedemel
1 1/2 tsk bagepulver
1/2 dl kærmemælk

Citronsirup:
Saften fra 1 citron
25 g rørsukker

Citronglasur:
Saften af 1 citron
 150 g rørsukker

Hakkede, usaltede pistacienødder


Tænd ovnen på 185 grader og beklæd bunden af en springform med bagepapir. Smør kanterne lidt med smør,

Rør smør, sukker og groftrevet marcipan sammen til en jævn masse med elpisker. Tilsæt æg og æggeblomme lidt ad gangen, og pisk grundigt.

Riv skallen af citronen fint (og husk at gemme citronerne) og bland det sammen med mel og bagepulver, som så vendes i æggemassen. Til sidst tilsætte kærnemælk.

Dejen fordeles i formen og bages i 35 minutter. Afkøl på bagerist.


SÅ skal der laves sirup! Bland citronsaft og sukker i en lille gryde og bring det i kog. Kog i 3-5 minutter indtil massen er som sirup. Prik kagen med en gammel, og hæld lun sirup udover kagen. MUMS.
Når kagen er kølet af, kan du røre en glasur af citron og flormelis og pynte kagen med hakkede pistacienødder.



Så er der serveret!

9 kommentarer:

  1. Mums den der lækker ud:)
    Velkommen tilbage, du har været savnet:) & god bedring, håber du kommer afsted iaften:)

    /Maja-Louise

    SvarSlet
  2. TAK, Maja-Louise, hvor er det sødt sagt, og ih, hvor det varmer :o)
    Ja, jeg kun anbefale dig at bage kagen - den var nemt og helt afsindigt lækker!

    SvarSlet
    Svar
    1. Det var da så lidt:).
      Er igang med kagen og det dufter vild lækkert, glæder mig til at sætte tænderne i den;)

      Slet
    2. Hvor fedt, du fik den lavet! Jeg håber, den blev god og saftig. Uhm, nu får jeg helt lyst til at lave den igen snart :o)

      Slet
    3. Hold nu op, den smager godt:). Tak for opskriften:).
      God bedring med hånden.

      Slet
  3. Hvor ser den lækker ud! Glæder mig til at smage den:)

    SvarSlet
  4. Mmmm ja, jeg kunne godt nok godt spise et lille (eller stort!) stykke lige nu! Sæt gang i bagningen!

    SvarSlet
  5. Nu fik jeg endelig bagt den rigtige version. Har jo forsøgt mig med falske opskrifter. Den blev dog med mælk i stedet for kærne og valnød og hakket mynte i stedet for pistacie. :-) men den blev god !

    SvarSlet