torsdag den 17. november 2011

En dag af de sjældne

(Streetart i Malmø)

I dag har været dejlig. Slet og ret. Det hele er bare kørt enormt nemt og gnidningsfrit, og så har jeg haft rigtig meget energi. Jeg sover også en del for tiden... Har meget, meget svært ved at komme op, men får i hvert fald otte timer hver nat, hvis ikke mere.

Jeg lagde ud med to lektioner med min tiendeklasse, som jeg jo ikke ligefrem er mit yndlingsjob. Det er bare rigtig hårde betingelser, jeg arbejder under, fordi eleverne generelt ikke dukker op. Sidder sjældent med mere en otte - til gengæld er det forskellige otte mennesker fra gang til gang, hvilket nærmest gør det umuligt at føre en sammenhængende og meningsfuld undervisning. Det er bare en ting. De kommer dumpende i løbet af timen, ingen læser lektier, ingen har deres ting med og så kan de slet ikke koncentrere sig. Nå. Men i dag føltes det næsten som normal undervisning. Kun næsten, men det var da en positiv forandring. Bagefter cyklede jeg direkte ud på job nummer to - yndlingsjobbet, som jeg elsker. Dels fordi kollegerne er fantastiske og dels ford arbejdsopgaverne giver mening for mig, og jeg synes det er sjovt - selv de rutineagtige opgaver. Jeg elsker ALT ved det. Bagefter cyklede jeg til dans, rystede røv og svedte igennem, hvorefter jeg cyklede til ydre Frederiksberg for at sige hej til et par børn, som jeg skal babysitte i ny og næ - og de var SÅ søde. Virkelig kloge og sjove. Og enormt tillidsfulde. Havde været der i mindre end fem minutter før den yngste sad på skødet af mig, fik løst og højt og nussede mine hænder. Jeg døde næsten af grin, da selvsamme mindstemand spurgte, om jeg kunne lide dem - sødeste spørgsmål ever.

Så cyklede jeg hjem, fik sen aftensmad (rester) og bagte nogle vældigt syndige konfektkager med fyld - en opskrift jeg har lavet med succes før. Jeg får nemlig en barndomsveninde på besøg i morgen og vil gerne forkæle hende lidt. Vi skal læse nogle gamle dagbogskladdehæfter, som vi skrev i 7. klasse, da vi var vældig teenageagtige og helt utroligt sexfikserede. Det bliver hyggeligt!
Skal og lige overleve 9 timers børnepasning først. Tror jeg vil tage den lille med i Tivoli og kigge lidt. Har ikke en krone at spendere, men kunne være hyggeligt at se lidt på lys og gå på Rasmus Klump-legepladsen.

Holy shit, er klokken så mange?? Sidder egentlig og skriver på en ansøgning, men jeg må sgu hellere gå i seng - skal op før fanden får sko på og dagen bliver lang!

Jeg daffer.

4 kommentarer:

 1. det lyder som en dag af de bedre! :-) Godt du i det mindste har det andet job du er glad for. Jeg glæder mig til jeg kan kigge igennem mine dagbogskladehæfter! ;)

  SvarSlet
 2. Seriøst, de elever skal da ikke have lov til at komme ind midt i en time. Lås døren! Der skal sgu noget disciplin på dagsordenen. Færdig.

  SvarSlet
 3. Det er godt at høre, at der også er gode dage. Børnene lyder vildt søde! Jeg sover også lidt ekstra her i november. Sådan er det vist bare.

  SvarSlet
 4. Ja, Maja, glæd dig til at læse gamle kladdehæfter! De har var næsten 20 år gamle (minus et halvt år) og det er lidt skræmmende, at noget, man husker forholdsvis godt, er tyve år siden! Men det var SÅ sjovt at genlæse dem :o)

  Anonym - ENIG!!! Men det må jeg ikke... For det ville jeg også - det er respektløs overfor mig og de andre elever bare sådan at komme dalrende. Men vi har dog nu lavet den aftale, at de ikke skal forvente at jeg gentager informationer, og diktater og andre prøver bliver de ikke lukket ind til... Er ikke helt optimalt, men det r børn med særlige udfordringer, som har det svært i forvejen, er argumentet.

  Tine: Ja, det er nok meget normalt. Indetid og mørke... Har virkelig tendenser til at gå i vinter-hi ;o)

  SvarSlet