tirsdag den 16. oktober 2012

En velsmagende weekend

Sidste weekend kom i den grad til at handle om mad for mig - og var meget lidt slankekursagtig! Jeg lagde ud fredag, hvorfra jeg desværre ingen billeder har. Jeg skulle til noget burlesque med ham, jeg godt kan lide + Rie, der desværre var blevet syg og måtte aflyse. Jeg fik hende dog overtalt til at komme til middag hos mig alligevel, så hun kunne møde ham den skønne. Jeg har stort set ingen penge for tiden (eller - faktisk ingen), så jeg holdt det rimelig low key og lavede noget kalkun, jeg fandt i fryseren, rodfrugtfritter og en skøn, skøn salat med ingefærmarinerede blommer, gedeost og salte nødder. Og til dessert lavede jeg min populære champagnecreme med lys chokolademousse og hindbær. Mums!

Dagen efter skulle jeg deltage i min første parmiddag ever! Ham, jeg godt kan lide, stod for selve middagen, hvor han lavede nedenstående kylling i tagine med nektarin, hokkaido og oliven - Uhmmmm, det smagte så skønt! Jeg selv stod for dessserten...
Nogle af os (læs: os begge) ELSKER hindbærsnitter! Så det lavede jeg efter efter opskrift fra Det Søde Liv, en opskrift, jeg har brugt før og som er ekstrem nem.
Jeg fik ni fine snitter ud af denne portion - så var der også lige en deler til natmad og en ekstra til ham, jeg godt kan lide, næste dag...

 • Korn fra 1 Vaniljestang
 • 70 g. flormelis
 • 150 g. stuetempereret smør
 • 250 g. mel
 • 1 tsk. bagepulver (ups, det glemte jeg sgu da... Nå, det lagde ingen mærke til)
 • ½  dl. vand
Dertil hindbærmarmelade og glasur + krymmel.Kornene fra vaniljestang og 1 spsk. fuld af flormelissen mases sammen med en lille palet på bordet, såkornene skilles ad. Vaniljesukker, den resterende flormelis, stuetempereret smør, hvedemel og bagepulver æltes sammen. Tilsæt til sidst vandet og ælt dejen smidig og glat.

Dejen stilles i køleskab ½ time inden udrulning, hvorefter den kolde dej rulles ej og skæres til, så det bliver til to forholdsvis ens firkantede stykker. Bages på bagepapir 10 - 12 minutter ved 200 grader. Det er ok at strimlerne virker "halvbagte". Så afkøles de og lægges med hindbærmarmeladen. Toppen stryges herefter m. tyk glasur og drysses straks med krymmel. Udskær til "snitter" med en skarp kniv.
Voila! Vi spiste dem ret nybagte, men de blev kun bedre af at trække.

Jeg er så heldig, at jeg har en kæreste, der godt kan lide at lave mad i det hele taget - og godt kan lide at begave mig med lækker morgenmad! Og tænk, det sætter jeg stor pris på :o) Og sådan her så det ud søndag morgen, hvor han lavede brunch til mig, inden jeg susede på loppemarked og en tur hjem.
Senere på eftermiddagen vendte jeg tilbage til hans lejlighed, hvor hans forældre kom forbi medbringende gammeldags æblekage med æbler fra egen bornholmerhave - Mums!

Vi sluttede så aftenen af med klassiske hotdogs med kærestens egen ketchup og hjemmelavet agurkesalat, hvorefter vi så zombiefilm og gik tidligt i seng - en dejlig og velsmagende weekend :o)

2 kommentarer:

 1. Århårh, hvor ser det godt ud! Kunne spise det hele, særligt hindbærsnitterne!

  - Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Mmmmm, jeg kan også kun anbefale, at du bager dem STRAKS! Det er så nemt - og vil være så yndigt på musselmalet!

   Slet