tirsdag den 26. marts 2013

Ting, der er sker siden sidst...

En lille opsummering i billeder... Der er sket lidt af hvert.

Min far døde efter flere års sygdom og blev bisat. Han har tilbragt det meste af året indlagt på hospitalet, men da lægerne rent medicinsk ikke rigtig kunne gøre mere, blev han installeret i en hospitalsseng hjemme i min forældres hus, hvor der kom plejere og så til ham mange gange om dagen og gav ham smertestillende medicin og prøvede på at få mad i ham. Men han var meget, meget dårlig, og efter fem dage hjemme døde han. Plejerne havde været der ved 3-tiden, hvor han sagde ,at han ikke havde ondt, men lige efter, de var gået, blev han meget dårlig, kastede blod op og døde, inden de nåede tilbage efter at min mor havde ringet til dem. Knap en uge efter bisatte vi ha. Vi var ti i kapellet, og jeg havde prøvet på at finde en guitarist, der kunne komme og spille lidt, men vi endte med at høre noget spansk musik på en ghettoblaster. Det var lidt unerligt, fordi jeg egentlig ikke forbinder min far med den slags musik. Den minder mig om, da jeg gik til guitar i mange år. Men min far havde ikke nogen sådan fortrukken genre eller yndlingsband. Ikke at han ikke kunne lide musik, det kunne han, men ikke noget konkret... Så vi valgte noget spansk guitarmusik, fordi han kommer fra Spanien. Derudover havde vi fået lov til at lægge urnen med vores nyligt afdøde gravhund (han døde i slut-januar, men pga. frossen jord havde vi ikke fået ham begravet) med i fars kirke, så han lå ved hans højre. Det ville de begge have syntes om. Mens vi hørte musik drak vi cava. Min far var de sidste år blevet meget glad for bobler, eller, måske var det fordi han vidste, at jeg er glad for bobler, i hvert fald hev han en flaske frem, hver gang jeg var på besøg. Selv til det sidste købte han dem på nettet og fik dem leveret hjemme.Det lyder måske mærkeligt at drikke bobler til en afskedsceremoni, men jeg tror far ville have syntes om det. Jeg gad nu godt, at vi havde kunne smadre en flaske på kisten, ligesom man gør med skibe - det ville han have syntes var sjovt.
Alt i alt syntes jeg, at det var en fin afsked.


Maria lavede lækker mad til mig, en opskrift, som jeg helt klart skal lave selv. Nok allerede på torsdag, hvor jeg får sy-besøg af Rikke, så min kjole kan blive færdig - og jeg kan få den med til Paris.


Jeg har groet noget!
Nu skal jeg bare have købt noget, så jeg kan få de små spirer plantet op. Meget forårsagtigt!


Jeg har ondt i maven for tiden, så i går var jeg ikke på job. Det har varet i halvandne uge, og i morgen har jeg en lægetid. Det er sådan en brændende og sviende fornemmelse, som kommer i bølger hver halve time og når jeg spiser, øverst i maven. Det er træls. Og når man går til læge med den slags, så siger de altid bare, at det er irriteret tyktarm... Og det kan man ikke gøre noget ved.

Søndag var rigtig hyggelig! Først var jeg tidligt oppe og med min kæreste i Nærum, hvor han skulle deltage i sit første løb. Vejret var super smukt, og vi gik igennem skoven fra Skodsborg Station, en tur på 2-3 km, hvor vi nød skov og stilhed. Min kæreste klarede løbet rigtig flot, og jeg er meget stolt af ham. Jeg skal selv deltage i to løb i år, men venter stadig på, at det bliver lidt varmere, så jeg kan komme i gang med at træne. Måske i påsken - ellers efter Paris.
Bagefter gik vi tilbage gennem skoven og tog hjem til mig, hvor jeg fik  bagt verdens lækreste muffins. Egentlig ville jeg lave citronmåne, som jeg har en super opskrift på og lavet et par gange før. Min kæreste er helt vild med den, men i fredags på job havde en kollega (som i øvrigt har lavet cintronmåneopskriften) disse kager med, som hun også har lavet - og de smagte.... VIUNDERLIGT. en del af ingredienserne var de samme, så jeg besluttede fluks at lave dem i stedet, selvom jeg vidste, at min kæreste i starten nok ville blive ærgerlig over den manglende citronmåne. Men skuffelsen var kort, da han smagt de her, muhahaha.
Vi skulle nemlig have gæster - hans bror, dennes kone og deres lille dreng. Super hyggeligt!
Da de var gået, stenede vi til Midnight in Paris - bare lige for at komme til at glæde os endnu mere tl vores tur, end vi gør i forvejen :)

5 kommentarer:

 1. Det gør mig ondt med din far. Men hvor fint at han kan ligge med hunden ved sin side.

  God bedring med maven og god tur til Paris!

  SvarSlet
 2. Jeg kondolerer med din far. Det må være svært. Godt at høre, han fik hunden med - og at I drak bobler til begravelsen. Der er ingen rigtige eller forkerte måder at sige farvel på.

  SvarSlet
 3. Jeg er virkelig ked af at høre, at du har mistet din far. Det er en dybt underlig følelse at miste nogen, der stod en så nær. Men det lyder til I fik taget en god afsked, og jeg er helt enig i, at der ikke er nogle forkerte måder at sige farvel på. Og hvor er det bare fint, at han kunne blive bisat sammen med Theodor. Men øv, altså. :(

  SvarSlet
 4. Jeg er ked af at høre om din far. Men det lyder som en god bisættelse.

  Det med maven - måske er det for meget mavesyre? Det får jeg ofte. Du kan prøve at høre lægen. Det lyder i hvert fald som de samme symptomer. Prøv og se om det hjælper at spise mandler :)

  SvarSlet
 5. Årh for den da. Jeg er ked af at høre at du nu er i med i klubben af os med en mistet forældre. Den er svær at undgå, men man gad godt den ikke fandtes, den klub.

  Det lyder som om du fik en ok afsked og kommer godt videre, trods tristesse.
  Virtuelle kram og alt muligt godt og rart herfra.

  SvarSlet